Digitalisering o Restaurering

Digitalisering av VHS,

VHS-C, Video-8 till DVD

De flesta av oss har videoband (VHS, VHS-C eller Video-8) som använts sedan 80-talet för att spela in från videokameran eller från TVn. Tyvärr åldras magnetremsorna i dessa band och efter några år går det inte längre att titta på dem alls.

 

Hos oss på Jupiter Production kan du få videobanden digitaliserade till DVD.

 

Pris

  • Digitalisering till en DVD-skiva, 175 kr/band

 

  • Digitalisering till en DVD-skiva + grundläggande redigering, 250 kr/band

Restaurering av gamla foton

Fotografier åldras med tiden. Beroende på material, hur fotona har blivit förvarade eller om det rör sig om svartiva eller färgbilder så åldras fotografierna olika. Detta syns extra tydligt på färgfotografier som är 40-50 år gamla. Dessa har fått en gul nyans, vilken inte fanns där när fotot var nytaget. Andra foton kan ha fått repor eller rent av gått sönder.

 

Går dessa foton att återställa? Absolut. Det går att restaurera fotografierna till orginalskicket, även om det i vissa fall krävs en hel del arbetstid.

 

Hos Jupiter Production hjälper vi er att restaurera gamla foton. Vi scannar in fotot, alternativt att du som kund skickar en digital kopia av fotot du vill få restaurerat. Efter restaureringen levereras fotot digitalt till kunden, alternativt utskrivet på fotopapper (du hittar framkallningskostnader här).

 

Grundrestaurering, 100kr/fotografi

Grundrestaurering innebär att vi korrigerar påverkan som uppkommit i och med åldrandet av fotografiet. Detta kan vara solblekning, att färgerna har förändrats, mindre repor och skavanker.

 

Avancerad restaurering

Då fotot är mycket skadat krävs det mer arbetstid för restaureringen. Då olika foton behöver olika mycket tid för restaurering går det ej att på förhand ange ett pris, utan priset bestäms utifrån vad som skall åtgärdas och hur lång tid restaureringen bedöms ta.

Jupiter Production

Studioadress: Arabygatan 80, Växjö

Postadress: Gulli Petrinis väg 9, 352 20 Växjö

Telefon: 0733-13 08 21

Email: contact@jupiterproduction.net

Godkänd för F-skatt